VoIP speerpunt voor aanbieders internetdiensten

VoIP speerpunt voor aanbieders internetdienstenTeleCity, één van de grootste aanbieders van Internet datacenterdiensten in Europa, vroeg in een onderzoek onder 165 aanbieders van internetdiensten naar de producten en diensten waar zij zich op willen gaan richten in de toekomst. Maar liefst 66,7% van de respondenten geeft aan VoIP-diensten te willen gaan aanbieden in de nabije toekomst. Andere diensten die zij hun klanten willen aanbieden zijn Hosted Application Services (53,1%), video/audio streaming services (49%) en online storage services (27,1%).

Verrassend is dat nog steeds veel verwacht wordt van het basisaanbod; connectiviteit tot het internet. 58,3% van de respondenten voorspelt de opkomst van nieuwe breedbandtoepassingen als gevolg van de ontwikkelingen op het gebied van internetconnectiviteit. Infrastructuren kunnen met steeds grotere snelheid data transporteren vanuit het netwerk naar de gebruiker en terug. Uit TeleCity s onderzoek blijkt dat breedband wordt gezien als de motor achter de toekomstige ontwikkelingen rond het internet. Daarnaast is 80% van de respondenten het oneens met de stelling dat de markt voor breedband connectiviteit verzadigd is. Er komen steeds meer toepassingen zoals video-streaming en multimedia concepten, en een logisch gevolg daarvan is de stijging van de vraag naar meer bandbreedte van betere kwaliteit.

De acceptatie van het grote publiek dat internettoegang nu ook via de kabel of DSL mogelijk is, maakt de weg vrij voor nieuwe breedbandtoepassingen als VoIP en Hosted Application Services. Geheel nieuwe diensten dienen zich aan zodra de bandbreedte het toelaat. Omgekeerd zal de opkomst van dergelijke toepassingen de behoefte aan uitbreiding van connectiviteitsmogelijkheden ook stimuleren, aldus Alexandra Schless, Country Manager van TeleCity. Onze klanten willen met het aanbieden van aanvullende breedbandtoepassingen hun positie in de markt zeker stellen. TeleCity voorziet in hun behoefte aan flexibele bandbreedte om de constante beschikbaarheid van de infrastructuur te waarborgen.