ITunes Music Store passeert 200 miljoen downloads

ITunes Music Store passeert 200 miljoen downloadsApple heeft vandaag bekendgemaakt dat muziekliefhebbers al meer dan 200 miljoen nummers hebben gedownload van de iTunes Music Store. Het 200 miljoenste nummer maakte deel uit van "The Complete U2" en is aangeschaft door Ryan Alekman uit Belchertown, MA, in de Verenigde Staten.

iTunes maakt het makkelijk om muziek cadeau te geven deze kerst met cadeaubonnen in een waarde van €10,00 tot €200,00 die per e-mail kunnen worden verzonden. De cadeaubonnen kunnen ook in kleur worden afgedrukt voor een snel en origineel kerstcadeau.

"Er zijn via iTunes nu meer dan 200 miljoen nummers verkocht, waardoor het zonder twijfel ’s werelds grootste internetmuziekwinkel is geworden", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "We zijn blij dat we met iTunes en iPod het geven van muziek deze kerst nog populairder hebben gemaakt."

De iTunes Music Store bevat een speciale pagina met duizenden favoriete nummers voor de feestdagen, waaronder klassiekers als "Sleigh Ride" van Ella Fitzgerald en hedendaagse favorieten als Mariah Carey’s "All I Want for Christmas." Ook zijn in de Amerikaanse versie van de iTunes Music Store afspeellijsten voor de feestdagen toegevoegd aan de collectie met afspeellijsten van bekende artiesten. Iedere gebruiker kan nu afspeellijsten bekijken die zijn uitgekozen door beroemdheden. Amerikaanse gebruikers van de iTunes Music Store kunnen daarnaast met één muisklik eigenaar worden van alle aanbevolen nummers.