Apple kondigt aan dat de iTunes Music Store meer dan 100 miljoen muzieknummers heeft verkocht, een nieuwe mijlpaal in de groeiende on line muziekindustrie. "Somersault (Dangermouse Remix)" van Zero7 was het 100 miljoenste nummer dat werd gedownload en gekocht. Kevin Britten, 20 jaar, uit Hays, Kansas, downloadde het nummer gisteren, zondag 11 juli, en is dus de hoofdwinnaar van Apple’s wedstrijd in de aftelling naar 100 miljoen verkochte songs. Kevin krijgt van Apple een 17-inch PowerBook G4, een 40 GB iPod én een cadeaubon ter waarde van 10.000 iTunes muzieknummers om de ultieme muziekbibliotheek voor zijn nieuwe iPod samen te stellen. Bovendien mag Kevin Britten zijn eigen Celebrity Playlist publiceren op de iTunes Music Store.

"We zijn onze klanten, de artiesten, en de platenmaatschappijen ontzettend dankbaar omdat ze de iTunes Music Store tot een gigantisch succes hebben gemaakt. Alleen dankzij hen konden we onze droom met de iTunes Music Store realiseren", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "De iTunes Music Store plaatste de concurrentie al heel snel buiten spel en is intussen uitgegroeid tot ’s werelds grootste on line muziekdienst."

Dankzij de ongeëvenaarde combinatie van iTunes, iPod en het nieuwe draadloze basisstation AirPort Express met AirTunes, waarmee muziekliefhebbers draadloos hun muziek op PC of Mac kunnen streamen naar een stereo-installatie, biedt Apple een complete oplossing om nieuwe muziek te ontdekken, aan te kopen, te beheren en te beluisteren.

De iTunes Music Store is toegankelijk in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland en beschikt over een catalogus van meer dan 700.000 songs in elk land. Met de eenvoudige interface en baanbrekende functies, unieke gebruiksrechten en prijszetting van 0,99 dollar, 0,99 euro (inclusief BTW) of 0,79 pond, biedt de iTunes Music Store PC- en Mac-gebruikers de beste manier om volstrekt legaal on line muziek te ontdekken, te downloaden en aan te kopen. Mac- en PC-gebruikers kunnen nummers die ze via de iTunes Music Store aankopen onbeperkt op cd branden, op een onbeperkt aantal iPods beluisteren en op maar liefst 5 computers afspelen. Dezelfde playlist mag tot 7 keer op cd worden gebrand.

Voor het aanschaffen en downloaden van nummers via de iTunes Music Store voor Mac en Windows is voorlopig nog een geldige creditcard vereist met een facturatieadres in de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk of Duitsland. In andere landen van de Europese Unie, waaronder Nederland, gaat de iTunes Music Store in oktober 2004 van start. Intussen kunnen Mac- en PC-gebruikers in Nederland gratis de iTunes-software voor het beheer van al hun muziek op PC en Mac downloaden via www.apple.com/nl/itunes.