min

Tags in dit artikel

Het loopt storm op Kamernet.nl. De twee jonge ondernemers Rob Koster (27) en Nathan Skwortsow (27) boden onlangs hun 100.000ste kamer aan op de website die ze vier jaar geleden bedachten. "Voorheen waren het voornamelijk jongeren die een kamer zochten via Kamernet, maar de laatste tijd zijn er steeds meer 25-plusser die zich bij ons aanmelden," aldus Koster.

De vijfentwintig-plusser. Het is een hele nieuwe doelgroep voor Koster en Skwortsow. Door de woningnood en de groei van het aantal singels zijn er steeds meer afgestudeerde twintigers en dertigers die zich aanmelden bij Kamernet.nl. "Zij kunnen het financieel niet bolwerken om een duur huis of appartement te kopen en komen daarom bij ons terecht," aldus Skwortsow.

De steden waar de twee jonge ondernemers de meeste kamers vinden zijn Utrecht en Amsterdam. Dat zijn tevens de steden waar de kamernood het hoogst is. Continu worden er op Kamernet.nl ongeveer 320 kamers aangeboden in Utrecht en 295 in Amsterdam. "Het heeft vooral met onze naamsbekendheid te maken dat het ons juist wel lukt om in de grote steden woonruimte te vinden. "