2min

Marktplaats.nl kondigt aan de 100 miljoenste advertentie sinds haar oprichting op haar site te hebben bereikt. Anderhalf jaar terug werd de grens van 50 miljoen overschreden. De advertentie, een roze speelgoedkist, is geplaatst door Lisette en Ruud Biesheuvel uit Almere. Om deze mijlpaal te vieren, kreeg de familie Biesheuvel een cheque ter waarde van 400 euro. Tevens organiseert Marktplaats.nl op 23 juni een Marktplaats-dag waar dit bijzondere moment uitgebreid met de gebruikers wordt gevierd.

Marktplaats.nl is opgericht in 1999, en is tegenwoordig een de populairste advertentiesite van Nederland. Er worden per dag zo’n 180.000 nieuwe advertenties geplaatst, wat neerkomt op ruim twee nieuwe advertenties per seconde. De site heeft per dag ongeveer zeven miljoen unieke bezoekers. De groei van Marktplaats.nl is niet vreemd en past in de algemene groei van internetgebruik. Uit recent onderzoek van Thuiswinkel.org blijkt dat er het afgelopen jaar ruim één miljoen Nederlanders bijgekomen zijn die voor het eerst aankoop hebben gedaan via internet.

"De populariteit van tweedehands handel zien we sinds jaar en dag terug op Marktplaats.nl. We zijn ontzettend trots op het bereiken van deze 100 miljoenste advertentie. Wie had dat acht jaar geleden kunnen bedenken? Kijkend naar de Nederlandse populatie betekent dit dat iedere inwoner van Nederland, van jong tot oud , gemiddeld tenminste zes advertenties op Marktplaats.nl heeft geplaatst. De 100 miljoenste advertentie is tevens het startsein van onze grootschalige inzamelingsactie voor Jantje Beton", aldus Oscar Diele, marketing directeur Marktplaats.nl en eBay.nl.