2min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens een rapport van DNS BE zijn er vorig jaar een hoop nieuwe internetadressen die eindigen op .be geregistreerd.
Lagere prijzen en een duidelijke PR-campagne waren overtuigende elementen om een eigen domein aan te schaffen.
In totaal zijn er reeds iets meer dan 387.000 Belgische .be-websites.

In 2004 werden 129.493 .be-domeinen geregistreerd, dit zijn er 35.689 meer dan het jaar daarvoor.
In de realiteit zit het wel iets anders. Het aantal Belgische websites steeg niet met hetzelfde aantal, want er komen niet alleen adressen bij, maar er verdwijnen er ook elk jaar een hele hoop.

Netto bekeken is er toch nog een groei van 31.4 procent op jaarbasis. Als je de verdwenen .be-adressen aftrekt, zie je dat er toch nog altijd 92.610 zijn bijgekomen in 2004.

Ook dit jaar ziet de Belgische domeinbeheerder het rooskleurig in. Ze verwachten dat er vooral een groei zal plaatsvinden bij particulieren die een eigen websiteadres willen.
In het najaar van 2004 liep al een dergelijk gerichte reclamecampagne van DNS BE.
Mysterieuze advertenties langs de weg en in bladen probeerden toen surfers te lokken naar een blog van een zekere "Jan" of "Jean", om op die manier het bezit van een eigen website aanlokkelijk te maken.

Marc van Wesemael denkt dat dit een zeker succes heeft geoogst. "Voornamelijk bij de particuliere eindgebruiker is er nog een belangrijk groeipotentieel. De eerste tekenen van een toenemende interesse bij deze groep waren vorig jaar reeds duidelijk waar te nemen."