Een Canadese student heeft de domeinnaam tsunamirelief.com op eBay verkocht voor 10.000 dollar en het geld gedoneert voor de slachtoffers van de natuurramp in Azië. De student wilde er in eerste instantie 50.000 dollar voor hebben

De jongen, genaamd Josh Kaplan, kwam eerder in opspraak, omdat gedacht werd dat hij de opbrengst van de veiling in eigen zak wilde steken. De krant ’the New York Post’ gaf hem daarom zelfs de nickname ‘Wave Rat’.

De site was op de dag van de ramp nog in handen van Michelle Tirado uit Connecticut. Zij zette de domeinnnaam diezelfde dag nog te koop op eBay met een startbod van 99 dollar. Zij droeg de site echter over aan Kaplan nadat hij contact met haar had opgenomen en haar verteld had dat hij vertegenwoordiger van een geldinzamelingsproject was.

Inmiddels heeft Kaplan de site verkocht aan een Internet gokbedrijf uit Montreal. Het bedrijf heeft de 10,000 dollar direct overgemaakt aan de stichting Chabad uit Thailand.

Volgens de moeder van Josh Kaplan was het nooit zijn bedoeling om het geld voor zichzelf te houden. Ook het internetbedrijf wat het domein kocht verklaarde overtuigd te zijn van de goede intenties van de jongen.
"We hebben met hem gesproken om zijn verhaal te verifiëren. We geloven dat het een oprechte jongen is die niet wil profiteren van de verkoop", aldus een woordvoerder.

Op de site Tsunamirelief.com staan momenteel links naar 13 organisaties, waaronder het Amerikaanse Rode Kruis, CARE USA en Save the Children.