2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft’s nieuwe console genaamd XBOX 2 of XBOX next, wordt volgens een gelekt persbericht van Electronic Arts, al tegen het einde van dit jaar op de markt gebracht.

Internetsite Spong ontving deze week een nog niet openbaar gemaakt persbericht van EA’s nieuwe racegame Need For Speed: Most Wanted. Dit spel staat voor eind 2005 gepland.

Opmerkelijk is dat EA in het persbericht niet alleen meldt dat het spel voor de huidige generatie consoles wordt uitgebracht, maar ook het volgende meldt:
"simultaneous ship with the Xbox2 platform".

Daaruit zou dus moeten blijken dat het spel gelijktijdig met de XBOX 2 zal worden uitgebracht.
Er gaan al een tijdje geruchten dat Microsoft de nieuwe console voor de kerst wil uitbrengen om zo alvast een voorsprong op concurrenten Sony en Nintendo te nemen in de verkoop. Zowel de Sony Playstation 3 als Nintendo ‘Revolution’, staan namelijk gepland voor 2006.

Het is op het moment nog niet duidelijk of het bericht een hoax is, of dat EA simpelweg de releasedatum van de XBOX 2 gegokt heeft.
Volgens kenners had Microsoft de XBOX 2 zeker op de Vegas Consumer Electronics Show geïntroduceerd als de XBOX eind 2005 zou moeten verschijnen. Dat deed Microsoft echter niet.
Alle ogen zijn nu gericht op de E3 in mei dit jaar. Verwacht wordt dat Microsoft daar de XBOX 2 zal introduceren, mede vanwege het feit dat concurrent Sony naar alle verwachting haar Playstation 3 dan ook zal introduceren.