1 min

Ubisoft Montreal en Electronic Arts werken al met een prototype van de nieuwe Xbox, dit gerucht al eerder bekend. De console zou echter eind 2012 al op de markt komen, dat meldt althans een bron aan de website Next-Gen.

Ubisoft en Electronic Arts zouden bezig zijn met "target boxes". Dit zijn door Microsoft ontwikkelde PC’s die dezelfde componenten bevatten als de opvolger van de Xbox 360. Volgens de bron zullen ontwikkelaars in december van dit jaar een officiële ontwikkelkit ontvangen die wel meer weg zal hebben van de uiteindelijke nieuwe Xbox.

Op deze nieuwe geruchten hebben alle betrokken partijen nog niet gereageerd en het ligt ook niet voor de hand dat er een reactie gaat komen. Begin deze week heeft de website Xboxgen vernomen dat Microsoft van plan is om de opvolger van de Xbox 360 aan te kondigen op de CES 2012, de consumentenelektronicabeurs die van 10 tot en met 13 januari 2012 wordt gehouden. De Wii U wordt eveneens verwacht aan het eind van 2012. Dit betekent dat beide consoles rechtstreeks met elkaar gaan concurreren. Over een opvolger van de Playstation 3 is nog weinig bekend. Wel weet Next-Gen te melden dat één van Sony’s studio’s inmiddels is begonnen met het ontwikkelen van games voor de nieuwe PlayStation.