1 min

Tags in dit artikel

, ,

Provider EarthLink heeft gisteren aangekondigd dat het vier nieuwe rechtzaken is begonnen tegen spammers in Californië, Florida. Nevada en Washington. EarthLink klaagt de verdachten aan voor het overtreden van drie anti-spam wetten, namelijk de ‘Can-Spam Act’, ’the Federal Computer Fraud and Abuse Act’ en the ‘Georgia Computer Systems Protection Act’.

"EarthLink is betrokken bij het beveiligen van het internet. We zullen doorgaan met het aanklagen van spammers, het bieden van technische oplossingen, het voorlichten van gebruikers en het juridisch ondersteunen van onze klanten.", aldus Larry Slovenksy van EarthLink.

De aanklacht bevat een hoop activiteiten die in de Can-Spam act verboden zijn, waaronder:

– Het spoofen van e-mail adressen
– Het gebruiken van misleidende onderwerptitels
– Het gebruiken van valse en misleidende header informatie
– Het niet aanbieden van een optie tot uitschrijving
– Het gebruiken van geautomatiseerde programma’s voor het genereren van e-mail adressen.

EarthLink is de laatste tijd erg actief in de strijd om ongewenste e-mails een halt toe te roepen. Recentelijk nog won het bedrijf nog een rechtzaak tegen de zogenaamde Alabama Spammers. Daarnaast werd Howard Carmack, ook wel de ‘Buffalo Spammer’ genoemd, recentelijk nog veroordeeld tot het betalen van 16,4 miljoen dollar in een rechtzaak die EarthLink tegen hem had aangespannen.
EarthLink eist in de nieuwe zaken een nog onbekend geldbedrag en een verbod op spammen voor de aangeklaagde partijen.