2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Stichting Intermobiel organiseert vanaf 22 april een veiling met unieke gesigneerde spullen van bekende Nederlanders. Via online handelsplaats Ebay worden spullen geveild van onder meer Christijan Albers, Gordon, Eddy Zoey, Di-rect en Esther Vergeer. Ook AZ, FC Utrecht, Vitesse, de Graafschap, NEC, RKC Waalwijk en FC Den Bosch leveren een bijdrage. Een zeer bijzondere bijdrage wordt geleverd door Jan Lammers. Hij schenkt een gesigneerde velg van de Dome raceauto. De opbrengst van de veiling is bestemd voor Stichting Intermobiel.

Vanaf 22 april 19.30 kan via eBay geboden worden op unieke spullen van bekende Nederlanders. Formule-I coureur en ambassadeur van de Stichting Christijan Albers stelt zijn F1 racehandschoenen gesigneerd ter beschikking. Jan Lammers, autocoureur, schenkt uniek een velg van de Dome waarmee ze in Le Mans hebben gereden. Rolstoeltennisster Esther Vergeer doneert het racket waarmee ze in 2004 olympisch kampioen in Athene werd. Voetbalclubs AZ, FC Utrecht, Vitesse en De Graafschap schenken een door alle spelers gesigneerd T-shirt. Ook op spullen van Di-rect, Gordon, Eddy Zoey en andere BN-ers kan geboden worden. De producten die geveild worden staan op Intermobiel.com. De veiling loopt tot en met 1 mei 20.00.

Stichting Intermobiel ziet zich genoodzaakt tot het organiseren van een veiling, omdat zij geen subsidie ontvangt. “Onze doelgroep is ziekteoverstijgend. Je kunt om uiteenlopende redenen in een rolstoel zitten of bedlegerig zijn. De meeste fondsen zijn echter gericht op één bepaalde ziekte. Ook het feit dat onze activiteiten vrijwel geheel op Internet plaatsvinden wordt als reden gegeven om onze subsidieaanvraag af te wijzen. Maar face-to-face bij elkaar komen, is voor onze doelgroep vanwege aanzienlijke mobiliteitsbeperkingen nu juist niet mogelijk!“ aldus Veroni Steentjes, voorzitter van Stichting Intermobiel en zelf bedlegerig.

De website Intermobiel.com is een kennisplatform en virtuele ontmoetingsplaats voor jongeren met een aanzienlijke (fysieke) mobiliteitsbeperking. Met de opbrengst van de veiling wil Stichting Intermobiel de website toegankelijker maken voor deze doelgroep. Denk aan de mogelijkheid tot spraakchatten voor jongeren zonder handfunctie. Ook zullen communicatieactiviteiten worden ontwikkeld om de website te promoten.