1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Alle Schotten hebben voor eind 2005 de mogelijkheid tot het nemen van een betaalbare breedband internetverbinding. Dat is het resultaat van een deal tussen Scottish Executive en British Telecom (BT), waarmee 30 miljoen pond gemoeid is.

De deal houdt in dat BT de helft van het bedrag op zal hoesten en 378 internetstations geschikt maken voor breedband internet, waarmee zo’n 51.000 huishoudens en 5.400 bedrijven toegang krijgen tot breedband internet,
Voor de Western Isles, een eilandengroep bij Schotland, zal BT nog eens 21 stations opzetten die werken met een gesubsidieerde draadloze verbinding.

Zonder de overheidssteun zouden deze aansluitingen nooit gerealiseerd zijn, omdat de verbindingen commercieel niet rendabel zijn. Kortom, er zijn niet genoeg gebruikers om de investering te rechtvaardigen.
De Schotse minister Jim Wallace is erg blij met de deal. "We maken nu duidelijk dat economische groei onze top prioriteit is. We hebben afgesproken dat iedere inwoner van Schotland voor 2006 toegang moet hebben tot breedband internet en dit is een stap in de goede richting."