2min

Tags in dit artikel

, ,

Popidolen zijn één van de meest populaire zoekopdrachten op de zoekmachine ilse.nl. ilse houdt een ranking bij van de meest gezochte artiesten. Uit dit overzicht blijkt dat Sugababes, Robbie Williams en Eminem sinds het begin van dit jaar duidelijk aan populariteit hebben ingeboet. De afgelopen drie maanden zijn Kane en Queen de meest gezochte artiesten op de website.

Opvallend is dat ‘golden oldies’, zoals Queen (nr. 2 in april) en Elvis Presley (nr. 24 in april) een vaste plaats in de top 25 van meest gezochte internationale en nationale sterren innemen. Daarnaast wordt er vrijwel niet naar bekende nationale artiesten, zoals Ali B en Marco Borsato, gezocht; internationale artiesten hebben duidelijk de overhand in de top 25.

“Dat heeft alles te maken met de het profiel van onze bezoekers”, verklaart Lianne van der Kruk, marketing manager. “Uit de recentelijk openbaar gemaakte resultaten van de Stichting Internetreclame (STIR) blijkt dat de meeste ilse bezoekers tussen de 35 en 50 jaar oud zijn. En ook de 50+’ers zorgen voor een relatief hoog aandeel van onze zoekresultaten. Bij mensen in die leeftijdscategorieën zijn Queen en Elvis blijkbaar nog steeds erg populair.”

“Deze muziekliefhebbers zijn online net zo actief op zoek naar hun idolen als de jongere generatie”, zegt Kim Swagemakers, hoofdredactrice van ilse.nl. “Via ilse zoeken ze naar MP3’s, video’s, realtones en de laatste roddels. De top 10 toont dan ook een mooie mix van mediahypes en tijdloze muziek.”

In april zag de ilse artiesten-top 10 er als volgt uit:

1.. Kane
2.. Queen
3.. Britney Spears
4.. André Hazes
5.. Bruce Springsteen
6.. Era
7.. Anastacia
8.. Robbie Williams
9.. Eminem
10.. Usher