2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple maakt bekend dat het verwacht tegen het einde van deze week meer dan twee miljoen exemplaren van Mac OS X versie 10.4 "Tiger" te hebben geleverd. Dit aantal omvat de pakketten die zijn verkocht via de detailhandel, pakketten die zijn geleverd in het kader van onderhoudsovereenkomsten en versies die zijn geleverd bij verkochte Mac-systemen. Dit maakt Tiger tot de snelst verkopende Mac OS-versie die Apple ooit heeft uitgebracht. Ook wat de ondersteuning door ontwikkelaars betreft breekt Tiger allerlei records. Inmiddels hebben al honderden ontwikkelaars, waaronder Microsoft en Adobe, aangekondigd Tiger te zullen ondersteunen. Tot op heden hebben onafhankelijke softwareontwikkelaars meer dan 400 Dashboard-widgets, 550 Automator-acties en 40 Spotlight-plugins voor Tiger uitgebracht.

"De belangstelling voor Tiger is overweldigend", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Critici zijn uiterst enthousiast, klanten zijn opgetogen en ontwikkelaars creëren honderden widgets en toepassingen die gebruikmaken van de indrukwekkende innovaties in Tiger, zoals Spotlight, Dashboard en Automator."

"Met het oog op de nieuwe technologieën in Tiger hebben we nauw samengewerkt met Apple om ervoor te zorgen dat gebruikers van Office 2004 optimaal kunnen profiteren van de mogelijkheden die Tiger biedt om informatie te zoeken, te delen en te beheren", verklaart Roz Ho, algemeen manager van de Macintosh Business Unit van Microsoft Corporation. "Of gebruikers nu een Office 2004-document zoeken met behulp van Spotlight of vanuit Entourage gegevens synchroniseren met een ondersteund apparaat, de innovaties in Tiger zorgen ervoor dat gebruikers van Office voor Mac nu en in de toekomst productiever kunnen werken."

"Tiger is een uitstekende nieuwe versie van Mac OS X. Miljoenen Adobe-klanten, die als creatieve professionals elke dag de aanblik van de wereld veranderen, zullen op deze versie vertrouwen", zegt Shantanu Narayen, president en COO van Adobe. "De combinatie van Adobe Creative Suite 2 en Tiger levert een krachtig ontwerp- en publicatieplatform op dat creatieve processen overal ter wereld een belangrijke impuls zal geven."

Tiger bevat meer dan 200 nieuwe functies en innovaties, waaronder Spotlight, een revolutionaire zoektechnologie waarmee gebruikers in een oogwenk alle informatie op hun Mac kunnen terugvinden, met inbegrip van documenten, e-mails, contactgegevens en afbeeldingen. Een andere nieuwe functie is Dashboard, een nieuwe manier om direct toegang te krijgen tot belangrijke informatie zoals het weerbericht en aandelenkoersen, via een verrassend nieuw soort toepassingen die ook wel "widgets" worden genoemd.