min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens anonieme bronnen binnen Apple werkt Apple momenteel aan een laatste update voor Mac OS X 10.4 ‘Tiger’. Dit omdat Apple het gat wil opvullen tussen nu en de release van Mac OS X 10.5 ‘Leopard’ in oktober.

Toen eind maart de negende update voor Tiger uitkwam en niet lang daarna de berichten binnendruppelde dat Leopard uitgesteld zou worden, begon men al enigszins te vermoeden dat er nog een tiende en laatste update voor Tiger zou komen.

Anonieme bronnen binnen Apple weten aan AppleInsider te melden dat vorige maand de eerste prereleasebuilds van 10.4.10 zijn opgedoken binnen Apple, ook zal volgende week naar alle waarschijnlijkheid de eerste testbuilds worden aangeboden aan de Apple Developer Connection-leden.
Wat deze extra update precies zal omvatten is niet duidelijk, wel gaat men uit van tenminste één audiogerelateerde fix.
Hetgeen waarschijnlijk te maken heeft met een overdreven geluidsproductie van sommige Macs na de laatste grote update in maart dit jaar.

Eerder deze week doken nog geruchten op dat Leopard voor de tweede keer uitgesteld zou worden, maar deze zijn heel snel tegengesproken door Apple’s eigen PR-dienst die stellig verzekerde dat Leopard nu netjes op schema is.


Eerder dan verwacht is inmiddels op MacRumors.com het bericht verschenen dat de eerste 10.4.10 build aan de Apple Developer Connection-leden beschikbaar is gesteld. Het gaat hier om build 8R2205 voor Intel en om build 8R205 voor PowerPC.