min

Tags in dit artikel

, , ,

Sinds gisteren kunnen funda bezoekers de huizenportal wel een heel bijzonder cadeautje geven: een kruiwagen gevuld met stenen en zakken cement. Voordat het funda hoofdkantoor echter overspoeld wordt met echte kruiwagens, het gaat hier wel om virtuele stenen en virtueel cement. Met de actie ‘Clicks for Bricks’ kun je op Funda.nl precies aangeven hoeveel stenen en hoeveel zakken cement je wilt geven. Funda wil dit ‘bouwmateriaal’ gebruiken voor de bouw van een nieuw kinderdorp in Morelia, Mexico, waar 126 weeskinderen opgevangen zullen worden. De huizensite is dit project gestart samen met de kinderhulp organisatie SOS-Kinderdorpen.

Funda marketing-manager Jeroen Wilhelm: ‘Van één steen bouw je geen huis. Maar als iedereen een steentje geeft, dan heb je zo genoeg stenen voor een heel dorp. Zo zie je maar hoe je met z’n allen iets heel moois tot stand kan brengen!’.

In het dorp in Morelia worden in totaal 14 gezinshuizen gebouwd, waar eind 2006 126 kinderen worden opgevangen door hun SOS-moeder. Zij groeien dan samen met 8 á 10 andere kinderen op als broertjes en zusjes in de veilige omgeving van het dorp.