2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De grootste en meest bezochte huizenwebsite van Nederland,Funda.nl, heeft de dienstverlening met applicatie beheerder BlueDome wederom met 3 jaar verlengd. BlueDome verzorgde de laatste 3 jaar al de hosting en het applicatiebeheer van de succesvolle website voor Funda. Met ruim 5 miljoen pageviews per dag is de site de afgelopen jaren uitgegroeid tot DE huizensite in Nederland. De website won onlangs dan ook terecht de Usability Award 2004.

De rol van BlueDome is om de Funda omgeving 24×7 storingsvrij en met de best mogelijke performance te laten draaien. De bezoekersaantallen zijn meer dan verdubbeld en het aantal pageviews meer dan verviervoudigd in de afgelopen drie jaar. Die groei heeft vanzelfsprekend consequenties voor de inrichting van je infrastructuur.

"De reden voor verlenging van het contract met opnieuw 3 jaar is voornamelijk de goede combinatie van flexibiliteit en betrouwbaarheid van BlueDome", aldus Marijn Pijnenborg, Business Development Director van Funda. "Van een hosting provider verwachten wij een goede procedurele werking, maar ook zeker de flexibiliteit om iets snel door te voeren op het moment dat het commercieel van belang is voor ons. Hierbij moet uiteraard altijd wel de kwaliteit bovenaan blijven staan. Op dit terrein heeft BlueDome zich als een sterke partner voor ons bewezen".

Op het vlak van nieuwe technologie is onlangs de samenwerking verder verbreed. Funda is in samenwerking met BlueDome een nieuw en vooral innovatief experiment begonnen met Internet-tv. Funda.tv kan door iedereen gratis worden bekeken. De site bestaat uit drie onderdelen, te weten: inhoudelijke informatie over het kopen van een huis, locaties, trends en ontwikkelingen op de huizenmarkt, presentaties van koopwoningen en commerciële informatie. De bezoeker bepaalt wanneer en in welke volgorde hij de filmpjes bekijkt. Met Funda.tv wil Funda nieuwe toepassingen en technieken op internet onderzoeken. Het streaming platform voor Funda.tv wordt beheerd door BlueDome.

Naast de samenwerking met Funda is BlueDome ook verantwoordelijk voor de hosting en het beheer van andere gerenommeerde websites, zoals Radio538, Van Dale, D-reizen en De Hypotheekshop.