1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Alhoewel de ringtone gekte rond de Crazy Frog al in Engeland geleid heeft tot een onderzoek van de telecomwaakhond, heeft dat het bedrijf Digital Jester er niet van kunnen weerhouden om het Crazy Frog imperium nog verder uit te breiden met een reeks videogames.

Het Engelse bedrijf heeft naar eigen zeggen de exclusieve "worldwide interactive entertainment" rechten opgekocht voor alle platforms. Als gevolg daarvan zal het bedrijf reeds in November dit jaar met een computerspel komen voor de PC en de PS2.
Veel mensen zullen het rare figuur wel herkennen van de eindeloos uitgezonden jamba-reclames op de televisie. Een recente muzieksingle met daarin de Crazy Frog stond in Engeland vier weken op nummer één in de hitlijsten. Naar verwachting zullen meer singles volgen en rond deze zomer zelfs een compleet album.

Leo Zullo van Digital Jester meldde enorm trots te zijn op de deal: "We werken samen met het bedrijf Wallaroo om ons eigen intellectueel eigendom te creëeren rond de Crazy Frog." We hebben al een tijdje geroepen dat er grote dingen stonden te gebeuren bij Digital Jester en veel groter dan dit kan het niet worden.

Het eerste spel dat Digital Jester gaat uitbrengen is een racegame. ‘Crazy Frog Racer’ zal in november 2005 in de Europese schappen verschijnen, voor 29,99 euro. De rest van de wereld volgt in 2006.