2min

Tags in dit artikel

, , ,

Donderdagmiddag 7-7, dag van de aanval op Londen, zochten internetters over de hele wereld massaal naar het laatste nieuws over de aanslagen. Daardoor lagen door de drukte vele nieuwssites plat.
Maar ook het telefoonverkeer nam toe. In de loop van de dag gingen steeds meer SMS’jes over en weer naar Groot-Brittannië.

De website van de BBC was heel even uit de lucht, maar al snel kon dit probleem worden verholpen. Echter rond het middaguur was deze nieuwssite vrijwel de enige Engelse nieuwssite die nog te bereiken was.

Maar niet alleen in Engeland wilden mensen de laatste feiten horen, ook in Nederland waren sites als de Telegraaf, NRC, Volkskrant en nu.nl even uit de lucht.

Een woordvoerder van KPN liet weten dat het mobiele telefoonverkeer naar Engeland met zo’n 1200 procent toenam.
Rond 15.00 waren de lijnen volledig belast. Een woordvoerder liet echter weten dat het KPN-net groot genoeg is om de drukte op te vangen.
Toch besloot KPN om in de loop van de dag de capaciteit op die lijn te vergroten.

Via Vodafone belden maar liefst zeven keer meer Nederlanders naar Groot-Brittannië dan op een normale dag. Ook was er een grote stijging te merken in het SMS-verkeer. Tegen 16.00 liep alle verkeer weer op normale niveau.

Ook op de zoekmachine ilse.nl werd er duidelijk gezocht naar de aanslagen. Zoekwoorden als ‘Londen’, ‘metro Londen’, enz. maakten ruim 13 procent uit alle zoekmogelijkheden.