1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Amerikaanse autoriteiten beginnen een onderzoek naar verstopte seksscènes in het zeer populaire computerspel Grand Theft Auto: San Andreas. De Federal Trade Commission gaat kijken of GTA-maker Rockstar Games de consument heeft misleid.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden had op het onderzoek aangedrongen. In de Verenigde Staten onstond ophef over het computerspel, nadat een Nederlander de scènes had geopenbaard. Door een aanpassing in de software kan de speler de hoofdpersoon de liefde laten bedrijven met een naakte vrouw.

Aanvankelijk ontkende Rockstar de scènes zelf in de game te hebben gestopt en gaf de Nederlandse gamesfanaat de schuld. Later moest de producent deze bewering intrekken.

Uit de schappen
In de VS mag GTA: San Andreas inmiddels alleen aan volwassenen worden verkocht. Verschillende grote winkelketens, zoals Best Buy, hebben het spel uit de schappen gehaald. Op de beurs is Take Two, moederbedrijf van Rockstar, fors onderuit gegaan.

GTA: San Andreas is momenteel veruit de meestverkochte game voor de pc, de Playstation 2 en de Xbox. Moord en doodslag overheersen, wat de Amerikaanse keuringsdienst voor computerspellen vorig jaar niet ernstig genoeg vond om het spel het stempel ‘alleen voor volwassenen’ mee te geven.