Wikipedia stelt strengere regels op [updated]

Wikipedia, de online encyclopedie die iedereen vrij kan raadplegen, bewerken en aanvullen, gaat strengere regels stellen om misbruik van de databank te voorkomen. Dat heeft de Amerikaanse oprichter van Wikipedia, Jimmy Wales, gezegd in een interview met de Süddeutsche Zeitung.

Wikipedia stelt strengere regels op [updated] Volgens Wales plaatsen vandalen steeds vaker expres verkeerde informatie en beeldmateriaal op de website. Zo werd na de inauguratie van Benedictus XVI zijn foto vervangen door die van Darth Vader, het duivelse personage uit de Star Wars-films. Wikipedia wil er nu voor zorgen dat artikelen waarvan vaststaat dat ze betrouwbaar zijn, onveranderd blijven.

De Nederlandstalige Wikipedia ging in 2001 online en bestaat inmiddels uit meer dan 83.000 artikelen. Wereldwijd is de encyclopedie er in meer dan honderd talen. Wikipedia vermeldt nu al op haar website dat het geen garantie kan geven over de juistheid van de aanwezige informatie.

Update:
Het nieuws over de strengere regels van Wikipedia blijken niet waar te zijn. Op Wikipedia.nl viel het volgende te lezen: Sommige media gaven de indruk dat Wikipedia in de toekomst niet meer vrij te bewerken zou zijn zoals nu. Dit is niet correct. Wikipedia is en blijft de vrije encyclopedie waar iedereen aan kan meewerken.