min

Tags in dit artikel

, ,

Rockstar heeft een patch gemaakt voor Grand Theft Auto: San Andreas die een aantal leuke features toevoegt aan de game, maar ook de beruchte Hot Coffee scenes uit het spel verwijderd.

De patch met versienummer v1.01 zorgt ervoor voor HDTV ondersteuning en lost ook een aantal klein bugs op. Maar zoals gezegd worden de verborgen sex-scenes ook ongedaan gemaakt.
Als de patch is geïnstalleerd is het ook niet meer mogelijk om de hot-coffee mod te installeren.

De Hot Coffee mod die vorige maand uitgebracht werd door een Nederlander veroorzaakte een hoop opschudding, omdat de auteur van de mod beweerde dat de scenes al in het spel zaten en met de mod slechts beschikbaar werden gemaakt. Het spel kwam daardoor onder vuur te liggen in Amerika, omdat het dankzij de nieuwe scenes niet meer de juiste rating zou hebben.
Rockstar geeft wel toe dat de scenes verborgen zitten in de code van het spel, maar dat ze niet als onderdeel van het spel bedoeld waren. De scenes zijn daarom tijdens de ontwikkeling van het spel onbereikbaar gemaakt.

Verwachting is dat de patch van Rockstar de onderzoeken van allerhande instanties in Amerika niet zal stoppen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat alleen gebeuren als Rockstar met een geheel nieuwe retailversie zal komen waarin de scenes verwijderd zijn.

Gamers die graag een ‘nette’ versie van hun spel willen hebben, maar in hun enthousiasme per ongeluk toch de hot coffee mod hebben geïnstalleerd, kunnen de patch downloaden op de, door Rockstar opgezette, site nomorehotcoffee.com.