2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Er doen momenteel geruchten de ronde dat een aantal spellen voor de XBOX 360 niet zonder harddisk te spelen zijn. Het verhaal werd eerder deze week nog ontkracht door de J. Allard die bij Microsoft de XBOX 360 ontwikkelingen leidt.

Volgens Allard zou het hebben van een harddisk niet vereist zijn om de games te spelen, maar zouden sommige games wel extra’s bevatten die alleen beschikbaar zouden zijn voor XBOX eigenaren met een harddisk. Microsoft heeft ontwikkelaars dan ook verzocht om hun spel niet afhankelijk te maken van een harddisk.

Het lijkt er echter op dat niet alle ontwikkelaars zich daaraan houden, want vanuit Final Fantasy ontwikkelaar Square Enix zijn een aantal geruchten de wereld in geholpen, waaruit blijkt dat Final Fantasy alleen speelbaar zou zijn met een harde schijf. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de nieuwe geruchten.

Ondertussen is het ook de verwachting dat veel winkels de XBOX alleen zullen verkopen in bundels. De console wordt dan verkocht met een aantal spelletjes en andere extra’s. Zo heeft online winkel EB Games een tweetal pakketten op de lijst staan. De basisversie komt daarmee op 600 dollar, terwijl er voor de uitgebreide versie 100 dollar meer betaald moet worden.

Ook zijn op internet de eerste foto’s verschenen van de binnenkant van de XBOX. De zogenaamde processor die foto’s, die uitgebracht werden door de website Team XBOX, laten de CPU en de GPU van de console zien. Hieronder een tweetal afbeeldingen, meer op de website van Team XBOX.


De XBOX 360 GPU Die

De XBOX 360 CPU Die