1 min

Tags in dit artikel

, ,

Uit een onderzoek van Trend Micro is gebleken dat mensen op het werk een stuk minder voorzichtig surfen, dan dat ze dat thuis doen.

Er werkte meer dan 1.200 Amerikanen, Japanners en Duitsers aan dit on-line onderzoek mee. Het meest opvallende aan het onderzoek is het verband dat tussen het vertrouwen in de beveiliging en de aanwezigheid van een IT-afdeling word gelegt. Namelijk 39% is er van overtuigd dat de IT-afdeling bedreigingen zoals virussen, wormen, spyware, spam, phishing en pharming kan voorkomen.

Door het feit dat de IT-afdeling beveiligingssoftware op de computers heeft ge├»nstaleerd, geven in Duitsland (76%) en in de Verenigde Staten (65%) veel aan dat zij verdachte e-mail en links eerder openen. Van de ondervraagde Amerikanen geeft 48% aan dat als er iets fout gaat, zij op het werk IT-support krijgen. In Japan geeft ‘slechts’ 28% dit als reden en in Duitsland 39%. Een derde (34%) van de Amerikanen en een vierde van de Duitsers (29%) en Japanners (28%), geeft aan dat zij minder veilig surfen omdat de computerapparatuur niet van hun is.