min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo heeft op de DS Conference 2005 in Japan een Wi-Fi to USB apparaatje gelanceerd waarmee eigenaren van een Nintendo DS draadloos kunnen internetten zonder dat ze daarvoor gebruik hoeven te maken van een draadloze router.

De installatie van het apparaatje is kinderlijk eenvoudig. Eenmaal aangesloten op een USB poort, maakt de dongle een verbinding tussen de PC en de DS en kan er met de handheld gebruikt gemaakt worden van de internetverbinding op de PC.
Op de Nintendo DS hoeven vervolgens nog maar een paar opties te worden ingesteld, waarna het geheel gereed is voor gebruik.
Helaas voor Mac eigenaren biedt de dongle alleen ondersteuning aan het Windows besturingssysteem.

DS eigenaren kunnen het online tegen elkaar opnemen door gebruik te maken van de zogenaamde ‘Friend Codes’ die uit 12 tekens bestaat. Spelers hoeven alleen hun code te versturen naar iemand anders en die kunnen de nummers toevoegen aan een lijst op de DS. Ook zal het mogelijk zijn om de DS een willekeurige tegenstander uit te laten zoeken. Nintendo ondersteunt verder een systeem waarbij spelers afhankelijk van hun sterkte aan elkaar worden gekoppeld, waardoor de verschillende servers goed uitgebalanceerd blijven.


De dongle is vanaf 25 november te koop in Europa en gaat ongeveer 30 Britse ponden kosten (circa 40 à 45 euro). Bij de dongle wordt het spel Mario Kart DS geleverd, dat tevens het enige spel is dat voorlopig beschikbaar zal zijn voor het nieuwe multiplayer systeem. Ook andere titels zullen hun opwachting gaan maken, maar voor deze spellen is nog geen Europese releasedatum vastgesteld.
Onder deze titels bevindt zich ook het spel ‘Daredemo Asobi Taikai’. Het spel is een collectie van diverse bordspellen en ondersteund multiplayer games tot maximaal acht personen.

Twee andere spellen die op stapel staan zijn een Engelse cursus voor Japans sprekende mensen en een puzzelspel genaamd ‘Motto Nou wo Kitaeru Otona no DS Training – Brain Training 2’. De game zal rond de kerst in Japan op de markt komen, maar de verwachting is dat Europa snel zal volgen.