Eerder was opdeze site te lezen dat Nintendo en McDonalds een deal hebben gesloten om een gratis Wi-Fi verbinding ter beschikking te stellen in de restaurants van de hamburgerketen. Nintendo heeft nu ook een deal gesloten met het bedrijf FatPort, waardoor Nintendo DS gebruikers op 4.000 plaatsen in Canada de beschikking krijgen over eenzelfde soort verbinding.

Het bedrijf FatPort is een provider die in Canada ongeveer 4.000 Wi-Fi access points (ap) exploiteert in Canada. Deze ap’s zijn te vinden in publieke gebouwen, zoals winkels, hotels en restaurants.

"We zijn enorm blij dat we een deal hebben gesloten met Nintendo Canada en haar Nintendo DS gebruikers toegang kunnen geven tot de FatPort ap’s in Canada. De intentie is om het voor DS gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken om toegang te krijgen tot ons netwerk. Tot voorkort lag bij ons werkgebied in de zakelenwereld, maar dit gebied is inmiddels uitgebreid en we werken samen met Nintendo om hier een succes van te maken", aldus Michael Kuhlmann van FatPort.

Het project zal 14 november van start gaan. Op die datum zullen ook de eerste DS spellen met Wi-Fi functionaliteit op de markt komen, waaronder Mario Kart DS, Animal Crossing: Wild World en Tony Hawk: American Sk8land.