1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nintendo’s nieuwste spelletje voor haar DS handheld, genaamd Nintendogs, is een enorm succes. Het spel is zelfs verantwoordelijk voor een enorme toename in de verkoop van de handheld.

In de eerste week na de release in de Verenigde Staten ging het spel een kleine 250.000 keer over de toonbank. In Europa waren dat er 160.000 stuks in de eerste week.

Volgens Jim Merrick die Senior Director of Marketing is bij Nintendo is het spelletje ook verantwoordelijk van een verkoopstijging van de DS tussen de 400 en 700 procent. Volgens Merrick betekent dit succes tevens een versteviging van Nintendo’s leidende positie op de handheld markt.
Nintendo heeft de prijs van de DS recentelijk ook verlaagd, waardoor sommige winkels de DS in een pakket met Nintendogs aanbieden voor een relatief lage prijs.

Nintendo heeft overigens ook een versie van Nintendogs op de planning staan voor de Gameboy Advance. Ook andere spellenmakers hebben het succes opgemerkt, want er staat ook een Dogz titel op stapel, die gebaseerd is op de klassieke Dogz en Catz serie op de PC.