2min

Tags in dit artikel

, ,

Dinsdagavond laat is er een nieuwe mysterieuze nieuwe dienst van Google online gegaan. De naam van dit nieuwe kindje van dit overbekende bedrijf heet Google Base. Deze dienst staat de gebruiker toe elk soort bericht of bestand toe te voegen. Dit is te zien als een groot online prikbord.

Mensen kunnen informatie en plaatjes zoeken en er is een zoekfunctie waarmee je, als het relevant is, ook in Froogle en in de gewone Google search kan zoeken.

“Dit is erg handig als je een publiek zoekt voor iets maar niet precies weet waar je er mee naartoe kan”. Dit staat in de FAQ van Google Base. Ook zegt Google voorlopig niet van plan te zijn om advertenties toe te voegen aan Base, waar we heel blij mee kunnen zijn.

Dit kan bijvoorbeeld heel bruikbaar zijn voor mensen die veel met recepten bezig zijn. Zo kunnen zij deze online zetten en kunnen andere mensen hier ook van genieten. Het is natuurlijk ook handig als je zoekt naar een nieuwe school. Via dit medium kan doorgegeven worden wat mensen van de school vinden. Ook voor mensen die bijvoorbeeld een feestje plannen kan dit erg leuk en handig zijn.

Sommige mensen denken dat Google een online verkoopplek wil opzetten, met de intentie iets te worden als marktplaats en Ebay. Het bedrijf heeft echter gezegd dit niet van plan te zijn. Het project moet het mogelijk maken om informatie die nog niet op internet staat te laten indexeren door webcrawlers. Ook wordt van de meeste informatie in Google Base verwacht dat dit niet commercieel is.

Google benadrukt dit project niet te gebruiken voor commerciële doeleinden. Ze willen het gebruiken om informatie aan hen door te geven en zo meer relevante hits te kunnen hebben in hun zoekmachine. “Dit zal de zoekbeleving beter maken”, aldus Google.