1 min Applications

World Cyber Games gewonnen door Amerikanen

World Cyber Games, het gametoernooi dat dit jaar meer dan 55.000 toeschouwers trok in Singapore, is gewonnen door de Verenigde Staten.

De overwinning van de Verenigde Staten is te danken aan de 2 gouden medailles, in Counter-Strike en Halo 2, met daarnaast een zilveren medaille, gewonnen in Warcraft III. Op de tweede plaats staat Korea. Ook Korea heeft twee gouden medailles, in StarCraft en Warhammer 40.000, echter daarnaast een slechts een bronzen medaille, in Dead or Alive: Ultimate.

World Cyber Games gewonnen door AmerikanenZoals verwacht staat ook Duitsland hoog in de lijst, echter niet in de top 3. Duitsland is van de derde plaats verstoten door Brazilië met 1 gouden en 2 zilveren medailles. Nederland heeft dit jaar niet zo goed gepresteerd en is geëindigd op de 13e plaats. Nogal teleur stellende prestatie vergeleken met die van vorig jaar, aangezien Nederland vorig jaar de WCG won.

De gamers zullen echter een jaar moeten wachten voor revanche. Er zal dus veel geoefend moeten worden om weer boven aan de lijst te komen staan. Ook zullen de gamers misschien een snelcursus Italiaans kunnen volgen, aangezien de WCG 2006 in het Italiaanse Monza gehouden worden.

Bron:ZDNet