2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Meer dan 700 gamers vanuit de hele wereld komen bij elkaar in Singapore. Ze komen daar samen om deel te nemen aan de World Cyber Games, ’s werelds grootste competitie voor videogames. Zondag zullen de gamers uit 67 landen strijden in 1000 wedstrijden om $435.000 aan prijzengeld.

Voor de 19 jarige Michael “Chocoyote” Opree uit Duitsland is winnen geen kwestie van geluk. “Je moet gewoon in vorm zijn”, zegt hij, “En je moet je goed voorbereiden. Het is een kwestie van goed slapen, en het kennen van je tegenstander, zoals zijn speelstijl en strategieën”.

Verena Vlajo, de enigste en eerste vrouw die deelneemt aan het toernooi en afkomstig uit Australië, zegt dat ze niet in onder de indruk is van het verschil in geslacht. “Het is cool om de enigste vrouw te zijn, maar het maakt niet uit, we zijn allemaal gamers” zegt ze.

Michael "Method" So, uit de VS, die uitkomt voor hun nationale counterstrike team, zegt dat dit toernooi een logische stap is in zijn game carrière. “Ik begon met gamen omdat ik het leuk vind”, zegt hij, “Toen ik van deze toernooien hoorde besloot ik mee te doen en raad eens, ik won!”

The world cyber games begonnen in 2000 in Zuid Korea. Vorig jaar zijn ze in San Francisco gehouden en Singapore is dit jaar een logische keuze. Dit komt vooral omdat de overheid goed meewerkt. Er makkelijk spullen naar getransporteerd kunnen worden en de internet verbindingen er goed zijn.

Singapore hoopt met het houden van dit event de computerindustrie op het eiland een boost te geven.