2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een World of Warcraft speler, die zegt regelmatig te cheaten, heeft een boekje open gedaan over de cheats die hij gebruikt en wat ze doen. Hij deed zijn uitspraken tegen een medewerker van The Inquirer.

Blizzard’s World Of Warcraft (WoW) wordt door zeer veel mensen gespeeld en net als bij elk ander spel wordt er door sommige spelers wel eens gecheat.
WoW servers zijn door Blizzard voorzien van een anti-cheat programma genaamd Warden. Het stukje software draait continu en checkt of spelers cheaten. Het controleren op cheats gebeurt echter tijdens het af- en aanmelden op één van de servers van Blizzard.
Volgens de cheater is het dus de kunst om de cheat tussen deze twee acties uit te voeren.

De eerste cheat is een zeer geavanceerd programmaatje. De cheater zei dat hij er zo’n 25 dollar voor moest neertellen. Het idee achter het programmaatje is zeer eenvoudig. De gebruiker vult een aantal punten in het veld in (waypoints) en een aantal andere parameters.
Het programma kan vervolgens het spel zelfstandig spelen. Het programmaatje zal het karakter langs de uitgezette route leiden en tussendoor alle gevechten leveren, lichamen plunderen en het karakter genezen als dit nodig is.

Het programmaatje is met alle rassen en klassen te gebruiken en gedraagt zich net als menselijk spelers. Het laat het karakter rondkijken en zonder enige reden springen. Het apparaatje weet zelfs wie de moderators in het spel zijn en speelt het vooraf gekozen auto-reply af als een moderator de speler aanspreekt.

De tweede cheat is een teleportatie cheat en kan de speler eenvoudig op diverse plaatsen brengen. Spelers kunnen met de cheat bergen oprennen, de schade als gevolg van een val kan uitgeschakeld worden en de zwaartekracht kan uitgezet worden.
Ook is het mogelijk om een coördinaat in te voeren waar je heen wilt teleporteren. Het programma heeft een aantal voorgeprogrammeerde locaties van een aantal zogenaamde ‘safe-houses’ waar je heen kan teleporteren zonder gezien te worden.

Om te bewijzen dat de cheat ook daadwerkelijk bestaat liet de cheater nog een screenshot zien van een locatie die normaliter niet te bereiken is. De Ironforge airport is overigens door al heel wat meer mensen gezien, want op het moment dat de speler de cheat demonstreerde liepen er nog drie mensen rond.