2min

Het heeft er alle schijn van dat Samsung er bijna klaar voor is om Android Oreo naar een aantal van zijn smartphones te brengen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft vandaag namelijk details over de update gedeeld en omschrijft enkele belangrijke nieuwe functies die naar de gebruiker komen.

Dat deed Samsung middels een enorm lange infographic, waarin het de updates meteen uitlegt. Vooral belangrijk wat het bedrijf betreft, is het personaliseren van de smartphone. Ook komen er verbeteringen naar digitale assistent Bixby en dan vooral het informatiepaneel.

Toetsenbord en zoekfunctie

Allereerst schrijft Samsung dat er een fijner toetsenbord naar de Oreo-telefoons komt. Dat is beter te personaliseren, waarbij bovenin een taakbalkje zit waarop opties als ‘stickers’, ‘voorspellende tekst’, ‘emoji’ en ‘steminput’ geselecteerd kunnen worden. Die opties kunnen van plaats verwisseld worden en verder is het mogelijk om te kiezen uit vier verschillende ‘high contrast’ toetsenborden.

Volgens Samsung is de zoekfunctie van Android ook sneller gemaakt en krijg je “snellere en slimmere” resultaten. De nieuwe Finder moet dan ook relevantere zoekresultaten bieden. Ook zijn de zoeksuggesties verbeterd, zodat je ook sneller kan vinden waar je naar zoekt.

Verbeteringen Bixby, kleurweergave en de cloud

Wat Samsung betreft is ook de update van Bixby van groot belang. Hij biedt voortaan een briefing aan met het belangrijkste nieuws. Zo kan hij, zodra de wekker gaat, vertellen wat het weer wordt en is er achtergrondmuziek en zijn er kleuren die bij de weersomstandigheden passen.

Voor gebruikers die snel last krijgen van hun ogen als ze een tekst tegen een witte achtergrond lezen, komt Samsung met de ‘Color Lens’. Die functie verandert de kleur van het scherm en zou “de leessnelheid en het comfort” moeten verbeteren. Verder maakt Samsung het mogelijk om de Samsung Cloud direct te openen vanaf het thuisscherm.

Automatiseren en e-mail

Samsung schrijft ook nog dat het beheren van slimme apparatuur makkelijker wordt gemaakt. Zo verzamelt het in Samsung Connect al je Samsung-apparatuur en kan je de status daarvan zien en ook beheren. Het inschakelen van de wasmachine is daarmee een eitje.

Ook verbetert Samsung enkele e-mailfuncties om zo de productiviteit te vergroten. Zo kan je er als gebruiker voor kiezen om e-mails te snoozen en een uiterst antwoordmoment instellen. Tot slot is ook het aantal monitoren dat door Samsung DeX ondersteund wordt verhoogd.