Samsung brengt Android Oreo begin 2018 naar zijn smartphones

Samsung brengt Android Oreo begin 2018 naar zijn smartphones

Google onthulde op 21 augustus de nieuwste versie van Android, Oreo genaamd. Sindsdien wachten gebruikers van de meest high-end Android-telefoons op een upgrade naar het toestel. Mensen die een van de uiterst populaire Samsung-smartphones in bezit hebben, zullen nog wel een paar maanden moeten wachten.

Uit bericht op de Turkse site van Samsung blijkt dat het nog enkele maanden zal duren voordat de upgrade uitgerold wordt. “We hopen het nieuwe besturingssysteem in het begin van het nieuwe jaar naar jullie te kunnen brengen”, schrijft het bedrijf. Dat is een nogal open belofte en zou kunnen betekenen dat Samsung pas tegen het tweede kwartaal van 2018 met de update komt.

Het wachten waard

Samsung schrijft op dezelfde site dat Oreo een boel verbeteringen naar de smartphones zal brengen. Zo zullen het app- en energiebeheer een stuk soepeler moeten werken en wordt de batterijduur van telefoons als het goed is verbeterd. Verder introduceert men nieuwe emoji, evenals picture-in-picture ondersteuning, tekstvoorspellingen bij notificaties en een nachtmodus. Dergelijke functies waren voor een deel al beschikbaar op Samsung-smartphones, maar nog niet zo goed uitgewerkt als ze onder Google zijn.

Er is overigens ook al redelijk wat duidelijkheid over welke Samsung-telefoons de update krijgen. Onderstaande toestellen zullen in elk geval voorzien worden van Android Oreo.

  • Galaxy Note 8
  • Galaxy S8 en S8+
  • Galaxy S7 / S7 Edge
  • Galaxy A3
  • Galaxy A5
  • Galaxy J5
  • Galaxy J7
  • Galaxy Tab S3

Voordat de upgrade uitgerold wordt, komt Samsung overigens nog met een special bètaprogramma waar gebruikers zich op kunnen aanmelden. Die gebruikers krijgen vervolgens een proefversie om te kijken wat de eventuele bugs zijn die opgelost moeten worden. Ben je benieuwd welke smartphones nog meer de upgrade naar Android Oreo krijgen? Bekijk dan dit artikel.