2min Devices

Alle Samsung Galaxy S8/+ en Note 8-toestellen krijgen binnen 3 weken Android Oreo

Alle Samsung Galaxy S8/+ en Note 8-toestellen krijgen binnen 3 weken Android Oreo

Samsung heeft vandaag bevestigd dat alle varianten van de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 binnen drie weken voorzien zullen zijn van Android 8.0 Oreo. Sommige modellen zijn al geüpdatet, maar nog niet alle toestellen hebben de update naar de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem ontvangen.

Samsung schrijft het volgende in een blog over de update:

We begrijpen dat velen van jullie simlock-vrije Galaxy S8/+ en Note 8-apparaten hebben en dat jullie je afvragen waarom simlock-modellen eerst een update krijgen. De reden hierachter ligt erin dat simlock-vrije modellen veel rigoureuzere tests moeten ondergaan, omdat we ervoor moeten zorgen dat de netwerkfunctionaliteit op ALLE ondersteunde netwerken ook echt werkt.

Dat gezegd hebbende, willen we benadrukken dat we met al onze aanbieders samenwerken om Oreo binnen de komende twee tot drie weken naar ALLE toepasselijke Galaxy S8/+ en Note 8-apparaten uit te rollen.

Samsung begon oorspronkelijk half februari met de uitrol van Android Oreo. Daarin bleek een klein probleem te zitten, waardoor sommige apparaten onverwacht bleven hangen in een herstartcyclus. Een week later werd de uitrol weer hervat en lijken er geen (grote) problemen meer te zijn met de update.

Google lanceerde Oreo vorig jaar als een “slimmere en snellere” versie van Android. Het besturingssysteem verandert onder meer de structuur van Android en de manier waarop andere fabrikanten daar een eigen sausje overheen kunnen leggen. Het resultaat daarvan is dat Google updates sneller kan uitrollen.