Het surfgedrag op internet is afhankelijk van sekse, zo blijkt uit een onderzoek van het Pew Internet & American Life Project.

Het onderzoek toont aan dat mannen sneller weer- en nieuwsberichten zullen bekijken, muziek downloaden en financiële informatie te pakken proberen krijgen.

Vrouwen daarintegen zijn eerder geneigd om websites met gezondheid en medische informatie te bezoeken. Ze gebruiken meer e-mail dan mannen en, als is het cliché nog zo groot, zoeken vrouwen veel meer een routebeschrijving op.

Het onderzoek, "Hoe vrouwen en mannen internet gebruiken", toont aan dat 68 procent van de mannelijke bevolking internetgebruiker is, terwijl maar 66 procent vrouwen op internet te vinden zijn.
Als je dit echter in leeftijd gaat gaan bekijken zie je dat er meer vrouwelijke gebruikers online zijn dan mannelijke tussen 18 en 29 jaar. In die leeftijdsgroep is 86 vrouwelijke surfer en 80 procent mannelijke surfer.

Het is duidelijk dat de vrouw steeds meer en meer haar plekje op internet verovert. In maart 2000 werd hetzelfde onderzoek gedaan, en toen gebruikte 49 procent mannen het web en 44 procent vouwen.

Verder is er ook nog een verschil tussen de verbindingen. 52 procent mannen hebben thuis een breedbandverbinding, terwijl slechts 48 procent vrouwen dat hebben.