Een onderzoek van het ‘Office of Communications‘ heeft uitgewezen dat Britse vrouwen tusen 25 en 34 gemiddeld meer tijd op het web doorbrengen dan hun mannelijke leeftijdsgenoten.

Als men de resultaten over alle leeftijdscategorieën bekijkt, is duidelijk dat ook daar de vrouwen gemiddeld iets meer tijd online doorbrengen dan mannen. Terwijl vrouwen gemiddel 29 uur en 9 minuten per maand online doorbrengen, zijn mannen gemiddeld 28 uur en 51 minuten per maand online te vinden. Bekijkt men de cijfers bij de oudere bevolking, dan ziet men dat daar meer mannen online zitten dan vrouwen.

Toch wijst het onderzoek uit dat meer mannen online zitten dan vrouwen. Van alle Britse surfers is 55 procent van het mannelijke geslacht. Ook de vergrijzing is te merken op het wereldwijde web, 25 procent van alle Britse surfers is ouder dan 50 jaar en samen zorgen zij voor 30 procent van alle internettrafiek.

Bij het rapport zat ook een top-20 van de meest bezochte Britse websites. Ebay UK voert die lijst aan, met 19,3 miljoen uur die gespendeerd werd op de site. Het laat daarmee Bebo.com ver achter zich, met 9,1 miljoen gespendeerde uren. De derde plaats wordt gedeeld door BBC UK en Google UK, met elk 8,2 miljoen uren. Myspace volgt hen op de voet met 8,1 miljoen uur en de top-5 wordt afgesloten door MSN.com met 7,0 miljoen uur.