2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft in een officiële verklaring laten weten dat het zich nog steeds volledig achter het HD-DVD formaat schaart en absoluut geen plannen heeft om andere formaten te gaan ondersteunen. Eerder wekte Peter Moore van Microsoft’s Entertainment Division de suggestie dat er ook een externe Blu-Ray speler voor de Xbox 360 zou komen.

Moore zei eerder deze maand dat als Microsoft een externe HD-DVD drive aan de console toe kon voegen het bedrijf ook eenvoudig een externe Blu-Ray speler aan zou kunnen bieden.

In de officiële verklaring laat Microsoft nu weten dat Moore met het woord ‘eenvoudig’ de flexibiliteit van de console wilde benadrukken.
"De Xbox 360 is een future-proof systeem en is zo gemaakt dat we eenvoudig features kunnen toevoegen als consumenten daarom vragen, zoals met de HD-DVD drive het geval is. Zoals eerder aangegeven hebben we er vertrouwen in dat HD-DVD high-definition films sneller en met een betere prijs/kwaliteitverhouding bij de consument kan brengen. Daarnaast geloven wij dat de consument een duidelijk signaal heeft afgegeven over welk formaat zij willen en we gaan hun daarin volgen. Berichtgevingen over het feit dat we een back-up plan hebben waarin Blu-Ray wordt ondersteund zijn dan ook onjuist", aldus Microsoft in de verklaring.

Uiteraard is het nog even afwachten of één van de formaten als winnaar uit de bus zal komen, maar als Blu-Ray dat wordt lijkt het onlogisch dat Microsoft aan haar HD-DVD voorkeur blijft vasthouden. Voorlopig is de weg die het bedrijf wil bewandelen echter duidelijk.