Google, Sun Microsystems en Lenovo zijn een samenwerking aangegaan, waarin de bedrijven de site StopBadware.org gaan sponsoren. De site richt zich op de bestrijding van spyware en andere misleidende programmatuur.

De site, die gerund wordt door the Berkman Center van Harvard en the Oxford Internet Institute, wil onafhankelijk verschillende anti-spyware applicaties reviewen en haar bezoekers voorzien van allerhande informatie omtrent spyware. Gebruikers kunnen zelf ook een rol spelen in de bestrijding, want op de site wordt de mogelijkheid geboden om vermoedelijke vormen van spyware te melden. Het team van StopBadware.org gaat deze meldingen vervolgens onderzoeken.

De bedenkers van de site hebben voor de naam StopBadware gekozen, omdat de site een autoriteit wil worden op het gebied van informatie omtrent spyware, malware en adware. De site roept alle internetgebruikers op om mee te werken in de strijd tegen deze programma’s en hun ervaringen te delen met het team en andere internetgebruikers.

Behalve de samenwerking met internetgebruikers hoopt de site ook meer bedrijven te kunnen betrekken in de strijd en de steun van Google, Sun en Lenovo is daar een eerste stap in.
StopBadware.org gaat alle verzamelde gegevens in eerste instantie verwerken tot maandelijkse rapportages die voor iederen inzichtelijk zijn. Daarna wil het team de data gebruiken om diverse spyware software aan te kunnen pakken.