min

Tags in dit artikel

,

Google is weer uit de top tien van badware-sites. Volgens eigen zeggen komt dat door ‘agressievere’ scanmethodes.AOL is een nieuwkomer op de lijst, dit komt waarschijnlijk door lokale services die de website draait.

Zo kunnen klanten een weblog beginnen en een website bouwen. AOL heeft al aangegeven dit serieus te nemen en actie te ondernemen tegen de boosdoeners.

Ook is Endurance International Group nieuw op de lijst. Dit bedrijf heeft aangegeven actie ondernomen te hebben zodra ze het van de organisatie achter de badware-list, StopBadware, gehoord hadden.

Google is in ieder geval verdwenen van de lijst, door betere en effectievere scanmethodes. Google heeft alle gebruikers die zich schuldig maakte aan dit vergrijp verwijderd van haar diensten.

Badware is een verzamelnaam voor alles wat kwaad in de zin heeft, zoals malware en spyware. StopBadware is een organisatie die zich inzet voor het bestrijden van badware en stelt lijsten samen over de websites die het meeste aantal badware-gebruikers actief hebben.

Aantal badware’s Naam
26792 CHINANET-BACKBONE No.31,Jin-rong Street
13250 BIZLAND-SD – Endurance International Group, Inc.
8582 CHINA169-BACKBONE CNCGROUP China169 Backbone
5311 CHINANET-SH-AP China Telecom (Group)
5203 AOL-ATDN – AOL Transit Data Network
3845 CNCNET-CN China Netcom Corp.
2544 CRNET_BJ_IDC-CNNIC-AP China Tietong Telecommunication Corporation
2525 THEPLANET-AS – ThePlanet.com Internet Services, Inc.
1865 SOFTLAYER – SoftLayer Technologies Inc.
1348 CHINANET-IDC-BJ-AP IDC, China Telecommunications Corporation

De lijst van badware-sites.