1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Warner Bros gaat via P2P films en televisieprogramma’s verkopen. De nieuwe service is gericht op de landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Begin maart 2006 zal de nieuwe dienst In2Movies geïntroduceerd worden voor de consument. Gebruikers zullen na betaling kunnen kiezen uit een aantal films en tv-programma’s, geselecteerd door Warner Bros. De video’s zullen op twee manieren binnen te halen zijn, via een centrale server of via andere gebruikers die het desbetreffende bestand in bezit hebben.

P2P is mateloos populair, volgens ruwe schattingen neemt het P2P-verkeer meer dan 60 procent in van de totale internet bandbreedte. Diensten als BitTorrent en eDonkey worden dan ook veel gebruikt voor het binnenhalen van verschillende bestanden.

Volgens de directeur van de Warner Bros Home Entertainment Group, Kevin Tsujihare, is In2Movies een ideaal bestrijdingsmiddel voor online piraterij. In2Movies gaat immers een gemakkelijk en legaal alternatief worden, aldus Tsujihare. Warner Bros heeft plannen om op kort termijn meer gebruik te gaan maken van P2P-netwerken.