1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zoekmachine Ilse is niet langer de standaard op Startpagina.nl en zijn dochters. Google heeft deze plek overgenomen. De geestelijk vader van Ilse, Nils Rooijmans, stapt uit Ilse Media. Een anonieme bron heeft dit bevestigd.

Rooijmans is voornemens om voor zichzelf te beginnen. Als geestelijk vader van de zoekmachine heeft hij veel technologie ontwikkeld voor de zoekmachine.

Annette Knijnenberg, Marketing & Communicatie Manager van Ilse Media, bevestigd tevens de keuze van Startpagina. "Voorheen stond in de zoekbox op Startpagina.nl standaard Ilse.nl als zoekmachine ingesteld, maar sinds kort is dat Google.nl. Morgenochtend wordt er een blogpost gepubliceerd op ilse.web-log.nl, waarin deze aanpassing wordt toegelicht."

Ook Carlo van Houtum, Startpagina-chef, over de beslissing om Google als standaard te kiezen: "Het is de vraag van de gebruikers geweest die ons ertoe gebracht heeft om default Google te gaan aanbieden. We kregen de nodige mailtjes."

Zal deze keuze het begin van het einde zijn van Ilse? Herman Kienhuis, Business Development Manager bij Ilse Media ontkent dit stellig: "Het is duidelijk dat Ilse als generieke zoekdienst niet succesvol groeit. In het algemene zoeken is Google dominant geworden. Op zich is er nog geen besluit genomen over de nieuwe strategie, want er zijn verschillende opties", aldus Kienhuis.