1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Wikipedia Foundation heeft laten weten dat haar gelijknamige online encyclopedie nu meer dan een miljoen Engelstalige artikelen heeft. Vorig jaar rond deze tijd, waren dat er nog de helft minder.

Het miljoenste artikel werd gisterenavond laat aan de encyclopedie toegevoegd, het betrof een artikel over het Jordanhill treinstation in Schotland.
Wikipedia maakt sinds de oprichting in 2001 een enorme groei door en momenteel komen er elke dag ongeveer 1.700 artikelen bij.

Deze enorme groei brengt echter ook problemen met zich mee aangezien Wikipedia niet altijd de mogelijkheid heeft om alle artikelen op waarheidsgehalte te controleren. Eind vorig jaar werd daarom besloten dat mensen niet meer anoniem artikelen kunnen plaatsen op Wikipedia.

Overigens had het artikel over het treinstation het geluk om precies het éénmiljoenste artikel te zijn, want op hetzelfde moment werd er ook nog een artikel geplaatst over de ‘Commissioner of Financial Institutions’, een biografie over honkbalspeler Aaron Ledesma en een artikel over de architectuur van telefoons.