1 min

Steeds meer bedrijven optimaliseren hun apps voor de wat goedkopere smartphones. Facebook en Google hebben bijvoorbeeld elk een versie van hun mobiele app uitgebracht die verminderde functionaliteit heeft, en daardoor geschikt is voor veel meer verschillende apparaten. Nu rolt ook Microsoft een nieuwe versie van Skype for Android uit.

Die nieuwe versie van Skype is erop gericht om het geheugengebruik drastisch te verminderen. Daardoor zouden apparaten die op Android 4.0.3 tot versie 5.1 draaien een verbeterde “audiovisuele kwaliteit en algemene snelheid” moeten bieden. Ook zouden apparaten die soms een wat minder stabiele netwerkverbinding hebben, een algehele kwaliteitsverbetering moeten bieden. De vernieuwde app moet “een dezer weken” wereldwijd uitgerold worden.

Veel verouderde apparaten

Het lijkt misschien vreemd dat Microsoft zich richt op Android-versies waar al enkele jaren geen specifieke ondersteuning meer voor is vanuit Google. Maar de maker van onder meer Windows en talloze populaire apps en programma’s erkent hiermee eigenlijk vooral een eenvoudige en praktische realiteit.

In heel veel ontwikkelingslanden hebben mensen lang niet altijd de allernieuwste smartphone ter beschikking. Sommige toestellen die verkocht worden, beschikken zelfs enkel over deze verouderde versies van Android. Die mensen kunnen nu dus verwachten dat – als ze Skype gebruiken – de app een stuk beter functioneert.

Overigens lieten statistieken van Google van afgelopen februari zien dat zo’n 42 procent van alle Android-apparaten nog altijd een versie van Android 4 of 5 draait. Microsoft komt dus een behoorlijk groot deel van het publiek tegemoet.