min

Tags in dit artikel

,

De concurrenten van Google hebben het moeilijk. Google heeft namelijk 42 procent van de zoekmachinemarkt in handen, zo blijkt uit een onderzoek van ComScore.

Ondanks de pogingen van Google’s concurrenten lijkt de zoekgigant steeds groter te worden. Sommige analisten zijn er heilig van overtuigd dat Google 70 procent van de markt in handen zal krijgen, alleen is de vraag wanneer dat gaat gebeuren. Ook denken de analisten dat de concurrenten moeite zullen hebben hun marktaandeel te behouden.

De concurrentie zit echter niet stil, zo verwacht Microsoft dat met de komst van Windows Vista, Internet Explorer 7, en de nieuwe Windows Live Messenger de groei van Google zal afremmen. Echter valt het nog te betwijfelen of dit ook echt het geval zal zijn, aangezien de MSN portal een gedeelte van het marktaandeel moest inleveren. Zelfs ondanks de nieuwe vormgeving van de zoekmachine blijven de gebruikers weg.

Vorige jaar februari had de zoekmachine nog een aandeel van 16,3 procent, terwijl dit vorige maand nog maar 13,5 procent was. Yahoo zag haar aandeel van 31,1 procent naar 27,6 procent zakken. Concurrent Ask.com schijnt niet zo veel hinder te ondervinden, het marktaandeel van Ask.com is zelfs gegroeid van 5,3 procent naar 6 procent.