48 uur nadat de stormloop op het .EU domein startte, leert een snelle analyse dat Nederland 9,26 domeinnamen per 1.000 inwoners heeft vastgelegd.
Daarmee legt de Nederlander verreweg de meeste .EU domeinnamen vast.

Op de tweede plaats komt Zweden met 6,96 .EU domeinnamen per 1.000 inwoners (Zweden is partner van EURid). Op de derde plaats staat Duitsland met 4.78 en op een magere vierde plaats volgt Groot Brittannië met 4.47 domeinnamen per 1.000 inwoners.

Mijndomein.nl feliciteert EURid (European Registry of Internet Domain Names) met het binnen 24 uur correct afhandelen van de miljoenen aanvragen die vrijdagmorgen om 11 uur bijna letterlijk werden afgevuurd op de aanvraagsystemen van EURid. EURid handelde deze stormloop volgens afspraak snel, efficiënt en zonder noemenswaardig haperen af. De Verenigde Staten van Europa hebben vanaf vandaag een eigen domeinnaam.

mijndomein.nl vindt de .EU kostprijs van 10 euro nog wel veel te hoog en blijft daarom alle domeinnamen dus ook de .EU domeinnaam aanbieden voor 7,5 euro (9 euro incl. BTW).

“Wij pleiten voor minimaal een halvering van de .EU kostprijs om zo het succes van de domeinnaam voor de Verenigde Staten van Europa te bestendigen”, aldus mijndomein.nl.