1 min

Tags in dit artikel

,

In het tweede kwartaal van dit jaar heeft de registar van het .EU-domein moeten concluderen dat het aantal .eu-domeinen is afgezwakt. EurID, het bedrijf dat de registraties bijhoudt en verwerkt, is hier blij mee.

EurID is blij dat het aantal .eu-domeinen afneemt, het is totaal geen probleem. Volgens EurID komt het namelijk doordat een hoop bedrijven hun domein niet verlengen, hun registratieperiode is afgelopen. Niks waar men zich druk om moet maken, aldus EurID.

Nederland heeft wel een mijlpaal bereikt in het tweede kwartaal van dit jaar. Volgens EurID zitten we direct onder de Duitsers wat betreft het aantal registraties. Hiermee staan we tweede en hebben we Engeland ‘verslagen’. Nederland is goed voor 385.568 registraties. Duitsland heeft 872.420 registraties staan.

Wanneer men ook rekening houdt met de hoeveelheid inwoners verdient Nederland een derde plaats met 23,5 .eu-registraties per duizend inwoners. Cyprus staat eerste met 65,8 .eu-registraties per duizend inwoners, Luxemburg is tweede met 50,3 .eu-registraties per duizend inwoners.