min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De release van Apple’s Bootcamp applicatie zal geen effect hebben op de ontwikkeling van Adobe’s software, dat heeft CEO Bruce Chizen van Adobe laten weten. Tevens staat er voor volgend jaar een nieuwe photoshop versie uit die zowel draait op Macs met een PowerPC als op een Intel Mac.

Apple’s Mac is al jaren een begrip in de grafische sector en datzelfde geldt voor Adobe’s Photoshop pakket. Alhoewel er momenteel al wel een OS X versie beschikbaar is van Photoshop heeft Adobe nog geen versie ontwikkeld met het Universal Binary formaat, dat door Apple is ontwikkeld.

Applicaties die op dit formaat zijn ontwikkeld kunnen zowel overweg met PowerPC processors als met Intel processors. "We werken erg hard om onze producten geschikt te maken voor de Intel Macs. Acrobat 8 komt met de herfst van dit jaar uit en zal geheel compatible zijn. Hetzelfde geldt voor Photoshop en onze Creative Suite producten, wanneer die uitkomen rond de lente van volgend jaar," aldus Bruce Chizen.

Adobe heeft altijd al laten weten dat het Apple’s overstap van de PowerPC naar Intel processors steunt, maar sommigen twijfelden hieraan, toen Apple recentelijk Windows XP ging ondersteunen in haar Bootcamp virtualisatieprogramma. Hiervan is volgens Chizen echter geen sprake.
"Voor het grootste deel van onze producten is het een voordeel om direct gebruik te maken van Mac OS X. Dat is dus ook in het voordeel van onze klanten en daarom zullen we onze applicaties niet laten draaien via Bootcamp, omdat we denken dat dat niet genoeg is voor de meeste van onze klanten," aldus Chizen.

Chizen liet wel weten dat het blij is dat een aantal applicaties waarvan Adobe de ontwikkeling gestaakt heeft nu toch te draaien zijn op een Mac. Als voorbeeld noemt hij het programma FrameMaker, dat nu via Bootcamp ook beschikbaar is voor Mac gebruikers.