2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Adobe zal naar verwachting vandaag een bètaversie van Photoshop CS3 op haar website ter beschikking stellen. De applicatie zal zowel op PC’s als op Macs draaien.

Opmerkelijkste vernieuwing in CS3 is het feit dat Adobe de applicatie als een universele binary beschikbaar zal maken, waardoor het zowel op PowerPC en Intel Macs zal draaien als op Windows XP en Vista. Andere vernieuwingen zijn een vroege versie van Adobe Bridge, een applicatie waarmee bestanden beheerd kunnen worden en een nieuwe tool genaamd Adobe Device Central, waarmee content voor mobiele telefoons gemaakt kan worden.

"We hebben nog een aantal verrassingen in petto, maar deze bèta geeft klanten een goed beeld van de kracht van deze nieuwe versie van Photoshop, die geoptimaliseerd om standaard te draaien op de laatste hardware en besturingssystemen", aldus John Loiacono, vice president Creative Solutions business van Adobe.

Naast CS3 heeft het bedrijf vandaag ook de CSS Advisor website gelanceerd, waar webdesigners terechtkunnen voor problemen met Cascading Style Sheets (CSS). Als laatste gaat het bedrijf ook een bètaversie van haar Ajax Web development toolkit, genaamd Spry framework voor Ajax 1.5, lanceren. Dit framework bevat een aantal widgets en codevoorbeelden die het ontwikkelen van simpele onderdelen van een gebruiksinterface moeten versnellen.

De definitieve versie van Photoshop CS3 wordt in de lente van 2007 verwacht. Dan zal ook een nieuwe versie van Dreamweaver op de markt komen. Deze applicatie zal ook het Spry framework bevatten, alsmede links naar de CSS Advisor.
De bètaversie van CS3 zal beschikbaar gemaakt worden op de website labs.adobe.com, voor de installatie van de bèta is een serial nodig van Photoshop CS2 of een ander Adobe pakket zoals Creative Suite 2.