1 min

De nieuwe versie van Adobe’s Photoshop zal minimaal Windows 7 nodig hebben om stabiel te draaien, Tom Hogarty, product manager bij Adobe, liet weten dat het bedrijf bij de nieuwe versie van Photoshop geen ondersteuning meer zal bieden voor Windows XP.

Hogarty kondigde aan dat Photoshop CS6 de laatste versie was die het 11 jaar oude besturingssysteem van Microsoft zal ondersteunen. Hogarty maakte niet duidelijk of de nieuwe Adobe Photoshop simpelweg niet meer geïnstalleerd kan worden op Windows XP, of dat het bedrijf alleen geen officiële ondersteuning meer biedt bij problemen.

Bij Photoshop CS6 heeft Adobe de ondersteuning voor Windows Vista al laten vallen, maar dat wilde echter niet zeggen dat Photoshop CS6 niet geïnstalleerd kan worden op Windows Vista. Bij Photoshop CS6 bleef Adobe nog wel ondersteuning bieden voor Windows XP, omdat er op dat moment nog meer systemen draaiden op Windows XP dan op Windows Vista.

Hogarty vermeldde in zijn blog dat Windows XP niet meer de prestaties kan leveren om de nieuwe Photoshop aan te kunnen. XP is niet modern genoeg, de volgende versie van Photoshop maakt daarnaast veel gebruik van GPU-versnelling. Het Photoshop-team suggereert een upgrade naar Windows 7 of Windows 8 voor te bereiden, als men gebruik wil maken van "toekomstige Photoshop-innovaties"