1 min

Tags in dit artikel

,

Vandaag is de website steunrita.nl geopend. De website geeft de bezoeker de mogelijkheid per SMS steun te betuigen aan Rita. De opbrengsten uit deze website zullen worden aangewend voor Rita’s campagneteam, te weten Stichting Stem Rita Verdonk te Amsterdam, zo schrijft de website in bijzonder kleine lettertjes.

De SMS-actie op de website Steunrita.nl schrijft ten doel te hebben te laten weten of men Rita Verdonk steunt, of juist niet. Frappant is het dat het "niet steunen" middels het SMS’en van "Kies 1021" naar 4999 onvoorwaardelijke financiele steun verleent voor Rita’s campagne. Of het niet misleidend is om geld betaald door mensen die enkel willen laten weten Rita niet te steunen, te storten op de rekening van haar campagneteam i.p.v. dat van een goed doel schrijft de website niet. Of de kleine lettertjes op de website die het gebruik van de opbrengsten van de SMS-actie toelichten niet wat groter gemogen hadden schrijft te website ook niet.

Deze website en SMS-actie worden geleid door "ILZ support BV". Dat bedrijf is ondermeer bekend van meerdere spamruns in het verleden voor hun alias "RelatieCafe.nl".